3 tips voor het samenstellen van een nieuw interieur

Het samenstellen van een nieuw interieur kan heel wat tijd in beslag nemen. Niet alleen omdat het aanbod erg groot is, maar ook omdat veel mensen niet precies weten waar ze op moeten letten. Het interieur moet wel passen bij de woning, voldoen aan de wensen en je wilt zeker geen spijt van je aankoop krijgen. Met de volgende drie tips voorkom je teleurstelling en weet je zeker dat je geen miskoop begaat. Doe inspiratie voor Leolux meubels op en stel eenvoudig een interieur samen dat bij jou past. 

Creëer een moodboard 

Het kan soms best lastig zijn om je weg te vinden in al die verschillende stijlen. De interieurwereld is ongelooflijk groot. Als je niet goed weet wat je wilt, kan dit erg moeilijk zijn. Daarom is het verstandig om van tevoren inspiratie op te doen. Er zijn tegenwoordig ongelooflijk veel verschillende apps die je hierbij kunt gebruiken.

Het beste voorbeeld is natuurlijk Pinterest. Hiermee maak je eenvoudig een digitaal moodboard. Je gebruikt hierbij foto’s van het internet om jouw wensen op een rijtje te zetten. Zo kun je voor elke kamer in huis eenvoudig een moodboard creëren. Dit is niet alleen handig voor jezelf, maar ook om mee te nemen als je advies wil vragen in een winkel. Zo is het voor de winkelmedewerker makkelijker om te begrijpen wat je bedoeld. 

Kies voor kwaliteit 

Het is heel gemakkelijk om voor de goedkoopste meubels te kiezen. Je denkt zo wellicht geld te besparen, maar niets is minder waar. In dit geval is goedkoop bijna altijd duurkoop. Kiezen voor goedkope meubels is verstandig als je toch verwacht deze maar kort te gebruiken en er dan niet te veel aan uit wil geven. Als je echter op zoek bent naar een interieur waar je ook daadwerkelijk lang mee kunt doen, dan is het beter om voor kwaliteitsmeubels te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de Bert Plantagie collectie. Deze beschikken over een veel langere levensduur en geven jouw woning direct een luxe en sfeervolle uitstraling. 

Denk van tevoren na over het materiaalgebruik 

Meubels worden met heel veel verschillende materialen gemaakt. Voor welk materiaal je kiest, is afhankelijk van de eigen wensen en smaak. Het is belangrijk om hier van tevoren alvast over na te denken. Ben je gek op de landelijke en robuuste uitstraling van houten meubels? Of kies je juist voor een strak design met effen meubelen? Denk hier van tevoren goed over na. Zo is het gemakkelijker om straks de juiste kleuren en bijpassende accessoires uit te zoeken. 

Bij het kiezen van kleur is het goed om jezelf af te vragen of je graag ziet dat de kleuren in harmonie zijn of je juist de voorkeur geeft aan contrasterende kleuren. Harmonieuze kleuren creëren meer rust en geven een tijdloze uitstraling, terwijl contrasterende kleuren weer dé manier zijn om een statement te maken. 

Ander nieuws

Recente berichten