Ontwerpen van effectieve folders, brochures of catalogi

Als het gaat om het ontwerpen van effectieve folders, brochures of catalogi voor retail, zijn er een paar belangrijke elementen om in gedachten te houden.

De eerste stap in het proces is het ontwikkelen van een efficiënte workflow die je marketingproductiewerk ondersteunt. Daarbij hoort een systeem voor digital asset management (DAM) dat het mogelijk maakt om al je digitale content op één centrale plaats te regelen. Het gaat ook om een systeem voor productinformatie beheer (PIM) voor het organiseren van gegevens over elk product dat je promoot of verkoopt.

Wat is digital asset management (DAM)?

Het is een systeem dat speciaal is ontworpen om je te helpen bij het opslaan, organiseren en beheren van al je digitale media-assets. Hieronder vallen afbeeldingen, video’s, audiobestanden en andere multimedia-inhoud. Het helpt je ook om de verschillende versies van deze bestanden en hun bijbehorende metadata bij te houden.

Met een efficiënte workflow heb je snel toegang tot de benodigde middelen om effectieve en visueel aantrekkelijke marketingmaterialen te maken. Bovendien kun je tijd besparen door al je digitale middelen op één plek te hebben.

Wat product informatie management (PIM)?

Product Informatie Management (PIM) is een hulpmiddel dat door veel bedrijven wordt gebruikt om productinformatie te beheren. Het helpt je bij het organiseren en opslaan van gegevens over producten, zoals prijzen, beschrijvingen en afbeeldingen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om catalogi, flyers en ander marketingmateriaal te maken. Met een PIM-systeem kun je snel en gemakkelijk toegang krijgen tot de benodigde gegevens om effectief marketingmateriaal te maken. Bovendien kun je de productinformatie snel bijwerken als dat nodig is om je inhoud up-to-date te houden.

Een DAM- en PIM-systeem samen gebruiken is een geweldige manier om je marketing product workflow te stroomlijnen. Met deze tools kun je gemakkelijk toegang krijgen tot de digitale middelen en productgegevens die je nodig hebt om boeiende marketinguitingen te maken.

Design

Als je eenmaal je DAM en PIM systemen op orde hebt, is het tijd om je te richten op het design van je ontwerp. Je wilt een visuele hiërarchie aanbrengen zodat lezers in een oogopslag kunnen zien wat je te bieden hebt. Overweeg koppen, subkoppen, afbeeldingen, infographics, iconen en andere visuals op te nemen om de tekst te breken en aantrekkelijker te maken. Zorg er bovendien voor dat alle lettertypen in overeenstemming zijn met de huisstijl en voldoen aan de richtlijnen voor toegankelijkheid. Zorg ook voor goede product fotografie mocht je producten tonen op uitingen. Het zou jammer zijn dat door slechte productfoto’s je marketing campagne minder succesvol is.

Strategische partnerschappen

Vergeet ten slotte niet strategische partnerschappen aan te gaan met leveranciers die je materialen van hoge kwaliteit kunnen leveren tegen concurrerende prijzen. Dit kan de kosten aanzienlijk drukken en er tegelijkertijd voor zorgen dat je uitingen van de hoogste kwaliteit zijn.

Door deze stappen te nemen, zul je effectieve en visueel aantrekkelijke marketingmaterialen kunnen maken die helpen je producten of diensten te promoten. Met een efficiënt DAM- en PIM-systeem heb je snel toegang tot de middelen die je nodig hebt om gemakkelijk professioneel ogende materialen te maken die je merk helpen promoten. En door strategisch samen te werken met verkopers en leveranciers kun je tijd en geld besparen en tegelijkertijd de kwaliteit van je materialen waarborgen. Kortom, een efficiënte workflow is essentieel bij folder ontwerp, een brochure, catalogus of andere marketinguitingen.

Ander nieuws

Recente berichten