Wijnkast nodig in je horecazaak? Welke past het beste in je zaak?

Als je een horecagelegenheid hebt, dan weet je dat wijn een groot deel van de ervaring is. Niet alleen drinken mensen het graag, maar het versterkt ook de smaak van eten. Daarom is het belangrijk om een goede wijnkast in uw zaak te hebben. Maar met zo veel verschillende soorten wijnkasten die er zijn, welke is geschikt meest geschikt voor jouw zaak? In dit artikel bespreken we de verschillende soorten wijnkasten en waar elk van hen het meest geschikt voor is.

Wijnklimaatkast

De eerste soort wijnkast is de klimaatkast. Dit type kast is ontworpen om wijn in de perfecte omstandigheden te bewaren. De temperatuur en de vochtigheid kan worden geregeld om de ideale omstandigheden te creëren voor verschillende soorten wijn. Klimaatkasten hebben ook filters die eventuele schadelijke deeltjes uit de lucht halen, zoals stof of rook. Dit type kast is het meest geschikt zaken wijnen gedronken worden waar het belangrijk is dat de conditie van de wijn optimaal moet blijven.

Wijnkoelkast

De tweede soort wijnkast is de wijnkoelkast. Dit type kast is ontworpen om wijn op een constante temperatuur te houden zoals simpel weg een normale koelkast ook dat, alleen dan ingericht speciaal voor wijn. Met een wijnkoelkast zorg je er puur voor dat de wijn op temperatuur blijft. Deze koelkasten zijn dan ook kleiner van formaat de wijnklimaatkasten. Wijnkoelkasten zijn geschikt voor zaken waar wijn niet lang bewaard hoeft te worden en de omloopsnelheid hoog is van een fles.

Wijnbewaarkast

Een derde optie is een wijnbewaarkast. Deze kasten zijn niet bedoeld om wijn te koelen, maar om ze langdurig in te bewaren. De omstandigheden in deze kasten zijn niet zo belangrijk als in de vorige twee soorten. Wijnbewaarkasten kunnen van hout of metaal gemaakt zijn en verschillende kenmerken hebben zoals rekken, laden, en deuren. In wijnbewaarkast wordt als het ware een wijnkelder nagebootst en dus meer geschikt voor het rijpen van wijnen als je geen wijnkelder hebt.

Als je beslist welk type kast het beste voor je zaak is, denk dan na over welke soort wijnen die je gaat serveren en hoe lang je ze moet bewaren. Serveer je alleen wijn die snel gedronken wordt, dan is een wijnkoelkast waarschijnlijk voldoende. Wil je wijn langer bewaren of duurdere wijnen serveren, dan is een klimaatkast meer geschikt. Met de juiste wijnkast, kun je ervoor zorgen dat je gasten een geweldige wijnervaring hebben en een tevreden klant, is een terugkerende klant. Een wijnkast bestellen of op zoek naar andere apparatuur voor in je horecazaak? Kijk dan eens bij Horeca.com.

Ander nieuws

Recente berichten