Fijne kleding voor op het werk

Het is natuurlijk altijd zo geweest dat als we aan een kantoorbaan denken, denken we aan een nette man in pak of een vrouw in een mantelpak. Maar alhoewel deze kledingvoorschriften wel nog vaak bij financiële instanties en traditionele bedrijven worden aangehouden, zijn er ook veel bedrijven waar je tegenwoordig meer casual naar je werk kunt gaan. Desondanks betekent dat natuurlijk niet dat je alles kan dragen of in de gekste kleren naar je werk kunt. Tegelijkertijd willen heel veel mensen ook van zichzelf netjes gekleed naar werk. Maar tegelijkertijd als je 8 uur op je werk bent wil je ook comfortabel zijn. Daarom is het fijn om een balans te vinden. In dit artikel bespreken we daarom hoe je je comfortabel en netjes kunt kleden voor je werk.

Schoenen

Aangezien je er de gehele op loopt is het natuurlijk belangrijk dat schoenen comfortabel zitten. Wanneer je in volledig pak naar werk gaat zul je waarschijnlijk nette zwarte en gladde Oxford schoenen naar werk gaan. Maar wanneer je deze schoenen niet comfortabel vindt zitten is het ook een goed idee om voor heren sneakers te gaan. Wanneer ik het heb over heren sneakers heb ik het natuurlijk niet over sportschoenen maar over nette schoenen die de balans vinden tussen sportief en comfortabel. Er zijn veel heren sneakers die gemaakt zijn van bruin of zwart leer.

T-shirt

Zeker in de zomermaanden is het niet heel erg fijn om naar het werk te gaan in een pak aangezien het erg warm zal zijn buiten en mogelijk ook binnen. Je zult dan veel liever in een simpel T-shirt naar je werk gaan. Als je dit goed aanpakt hoef je je geen zorgen te maken dat dit niet netjes genoeg is. Een normaal T-shirt in een niet al te felle kleur zonder print is waarschijnlijk prima en kan ook erg stijlvol zijn. Tegelijkertijd kan een felgekleurd T-shirt met het logo van je favoriete band, of een oud slordig T-shirt niet zo’n goed idee zijn.

Accessoires

Een effectieve manier om meer casual kleding toch netjes en professioneel over te laten komen is om gebruik te maken van accessoires. Een goede riem of een mooi horloge kan bijvoorbeeld al een fantastisch effect hebben. Daarnaast hoort bij een goede riem natuurlijk ook een goede broek. Ook hier zijn er veel opties voor nette maar comfortabele broeken. Het is natuurlijk belangrijk dat de broek goed past en niet te los om de benen valt. Dit zorgt ervoor dat je er netjes bij zult lopen.

Ander nieuws

Recente berichten