Ga voor stijlvol wonen

Wil je ook wonen in stijl? Ga dan over op stijlvol wonen want er is keuze genoeg. Als je online de woonstijlen bekijkt, dan zie je vele mogelijkheden tot stijlvol wonen. Jij kiest uit wat je aanspreekt, wat jij bij jezelf vindt passen. Ben je iemand van veel groene planten, oftewel de botanische stijl? Is dat klassieke oftewel retro of vintage meer wat voor jou? Met de tegenhangers daarvan is ook veel moois, de industriële inrichting met veel strak modern en design. Wonen is net zoals kleden geworden, hoe wil je jezelf profileren en presenteren. Lees verder over wonen in stijl.

Knus en huiselijk is terug

Als je kiest voor de landelijke stijl dan verkrijg je weer een woning met warme kleuren. Het is mooi dat stijlvol wonen ook knus en huiselijk kan zijn. Net daarnaast is ook nog de Scandinavische en romantische woonstijl. Als je dat huiselijke wil hebben, als het je aanspreekt, dan is er keuze genoeg. Let dan wel op dat het voor het grootste gedeelte in de kleuren zit, en dat het begint met decoreren. Beginnen met een terracotta tegelvloer, of een vloer met houtdessin, maakt een woning al een stuk warmer en knusser.

Kiezen voor licht en ruimte

Met de kleur kun je ook ruimte scheppen. Kenmerkend voor de industriële inrichting is een basis van betonlook, oftewel heel licht grijs tegen wit aan. Bedenk dat een gietvloer in betonlook de woonkamer optisch groter doet lijken vergeleken met die terracotta tegelvloer. Dan komt nog de afwerking van de wanden, en het plafond blijft in alle gevallen gewoon wit. Het is van belang om daar rekening mee te houden als je overgaat op stijlvol wonen. Heb je een krappe woonkamer, wees dan voorzichtig met knus, huiselijk, en warm. Anderzijds, als het bijzonder ruim is, kiezen voor de industriële inrichting zal het kil en ongezellig maken.

Met stijlvol wonen heb jij de keuze

Feit is, alles is leverbaar. Jij hebt dus echt volledig de keuze hoe je wil wonen. Daarbinnen moet je ook weleens iets durven zoals verschillende stijlen in één woning. Bijvoorbeeld een slaapkamer in de romantische stijl terwijl de woonkamer industrieel is. Lastiger is stijlen mixen in één ruimte, maar dat kan wel. Een woonkamer in de landelijke stijl, en de eethoek in de Scandinavische. Bedenk ook dat je kunt verfijnen. Met verlichting kun je veel doen, durf daarmee te spelen. Door bijvoorbeeld een voetlicht te creëren, onder de bank licht zodat het over de vloer strijkt, heb je in de avonduren tijdens duisternis ineens een heel andere woonkamer. Stijlvol wonen zal dus wel lukken

Ander nieuws

Recente berichten