Het poloshirt is back!

Een poloshirt doet iedereen doorgaans denken aan golf, tennis en hockey. Het heeft een beetje een truttig en kakkerig imago gekregen. Een poloshirt kan echter ook hartstikke hip zijn, mits goed gecombineerd met de rest van de outfit.

Het poloshirt en de rest van de outfit

De klassieke combinatie van een poloshirt is natuurlijk met een nette pantalon. Draag de polo in de pantalon en combineer de outfit met een paar mooie schoenen. Nette instappers maken de look helemaal af als je het mij vraagt. Ook kan de combinatie van een colbertje en poloshirts het goed doen. Stop hierbij de polo in de pantalon en  knoop alle knoopjes van het shirt dicht.

Als je een poloshirt op een hippe manier wil dragen, zou ik de pantalon vermijden. Draag het poloshirt met een spijkerbroek en gympen voor een casual doch nette look. Voor de festival look kun je gebruik maken van verschillende accessoires en kleuren om de look compleet te maken. Zo kan een donkergroene polo mooi op een zwarte spijkerbroek in combinatie met een zwarte fanny pack schuin over de borst.

De kraag

Een poloshirt heeft een hardere kraag die overeind kan blijven staan. Het is een van de redenen waarom een poloshirt zo populair is onder de tennissers. De kraag beschermt de nek van tennissers tegen de zon. Het is dan ook niet gek dat wij een poloshirt associëren met tennis. Tennissers moeten hier dan ook zeker gebruik van maken.

Draag je je poloshirt in het dagelijks leven? Laat die kraag dan naar beneden. Iedereen zal het met me eens zijn: een kraag omhoog in het dagelijks leven ziet er raar uit. Een beetje een bekakte versie van een dracula cape met kraag.

Logo’s

De meest klassieke en bekende polo’s komen van Mark ‘O Polo en Lacoste. Deze logo’s staan op de linker borst van het poloshirt en zijn soms prominent aanwezig. Een poloshirt met grote logo’s vind ik hetzelfde als tassen in Louis Vuitton print: ordinair. Het komt vaak opschepperig over en het lijkt alsof diegene wilt bewijzen dat hij geld heeft. Dus, tenzij je dol bent op krokodillen of polo-paarden, laat dat enorme logo lekker achterwege!

De knopen

De knoopjes blijft een dingetje bij poloshirts: alle knoopjes dicht of eentje dicht? Als je alle knoopjes dicht knoopt, krijg je al gauw een formele uitstraling. Voor een zakelijke lunch en de combinatie met een colbertje is dat de bedoeling, maar voor casual borrelen ziet het er redelijk stijf en niet-ontspannen uit. eén ding is zeker: nooit alle knoopjes open laten. Dat ziet er onverzorgd uit.

Ander nieuws

Recente berichten