Maak vergaderen weer productief met goede meubels

Regelmatig kom je met de teams bijeen om de voortgang van het bedrijf te bespreken. Dit doe je in de meeste gevallen in een vergaderruimte, zodat je alles open kan bespreken en de andere werknemers het gesprek niet direct kunnen volgen. Een vergadering kan een lange zit zijn, waarbij er ook sprake is van lichamelijke klachten. Goede meubelstukken zijn daarom een vereiste voor deze ruimte. Maar hoe zorg je dan voor de beste vergadertafels? En waar moet je aan denken als je de stoelen uitzoekt voor de ruimte? Lees snel verder en ontdek het.

De beste vorm van de tafel

Een vergadertafel is belangrijk voor het hebben van de beste vergaderingen en andere bijeenkomsten. Bij de tafels ben je al snel geneigd om te kiezen voor een langwerpige tafel, waaraan zoveel mogelijk mensen kunnen zitten. Dit houdt echter wel in dat je niet iedereen even goed aan kan kijken. Je kan er daarom ook voor kiezen om voor een geheel andere vorm te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ronde of ovale tafel? De vorm zorgt dat niemand zich meer buitengesloten voelt en iedereen gelijkwaardig is in de ruimte. Tevens kan je lichamelijke klachten voorkomen door minder te draaien.

De afmetingen van de tafel bepalen

Als je de vergaderruimte verder in gaat delen, is niet alleen de vorm van de vergadertafel belangrijk. Ook de afmetingen van de tafels maken een groot verschil. Zo kan je de vergadertafels in eerste instantie aanpassen aan de beschikbare ruimte. Iedere vergaderruimte kent een bepaalde afmeting. Een tafel kiezen die groot genoeg is voor iedereen binnen het team en waarmee je ook nog vrij rond kan lopen in de ruimte, zorgt dat je de ruimte optimaal kan benutten en je een multifunctionele plek ontwikkelt binnen het kantoor.

Een betere houding met meer productiviteit

Het is dan ook belangrijk dat je zorgt voor ergonomische stoelen. De vergaderstoelen van Havic zijn allemaal voorzien van verstelbare armleuningen en rugleuningen, waardoor je de stoel helemaal aan kan passen aan het lichaam. Voor iedere werknemer zijn er immers weer andere standen van de stoel benodigd om de goede lichaamshouding aan te houden. De ergonomische stoelen voorkomen dat werknemers binnen een korte tijd een vermoeid gevoel hebben en zich niet meer kunnen concentreren. De productiviteit verbetert aanzienlijk. Uiteindelijk kan een verhoogde productiviteit ook voor kortere vergaderingen zorgen. Je houdt dus ook tijd over voor andere zaken binnen het bedrijf!

De volledige aankleding

De vergaderstoelen van Havic en de mooiste vergadertafels zorgen ervoor dat je jouw kantoor helemaal in kan richten naar de behoeften van het bedrijf. Als je alles aangeschaft hebt, kan je de ruimte verder indelen en aankleden met meubelstukken en accessoires. Zorg ervoor dat je niet voor te veel afleiding zorgt, maar voornamelijk kiest voor de functionaliteit. Iedere vergadering moet immers weer leiden tot nieuwe ideeën binnen het bedrijf. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan een professionele kantoorinrichter jou te allen tijde helpen met het inrichten van de ruimte.

Ander nieuws

Recente berichten