Met deze tips blijft jouw computer altijd veilig!

Wellicht is het je jaren geleden wel eens overkomen. Internetcriminelen sturen een e-mail met een bepaalde link, wanneer je hierop klikt krijgen zij toegang tot jouw gegevens. Het gebeurde voorheen erg veel, maar door verschillende middelen is de ernst hier wel in afgenomen. Nog altijd proberen oplichters, hackers en internet criminelen hun slag te slaan, en hebben ze bijna vrij spel op het internet. We zien nog erg veel dat mensen de dupe zijn van oplichting op het internet, of dat zij bespied worden via een webcam of camera. Hoe blijf je nu veilig op het internet? Wij leggen het graag uit!

Een virusscan voor op je PC of laptop!

Het klinkt in eerste voor de hand liggend, maar het is wel de eerste stap naar veilig surfen op het internet, een antivirus programma. Een antivirus programma zorgt ervoor dat jouw laptop schoon en veilig blijft. Bovendien controleert een antivirus programma alle websites die je bezoekt, om jou vervolgens toestemming te vragen om de website te bezoeken. Door vervolgens maandelijks een scan uit te voeren, zal je veilig zijn  op het internet.

Een VPN om je privacy te verzekeren

Bij iedere website die je op het internet bezoekt, laat je een IP-adres van jezelf achter. Een IP-adres is eigenlijk jouw persoonlijke plek op het internet, waar al jouw contactgegevens te vinden zijn. Wanneer een ongewenst persoon dus bij jouw IP-adrs komt, ziet hij/zij gelijk jouw contactgegevens en andere delen van je privacy. Met een VPN verbinding zorg je ervoor dat jouw IP-adres niet gezien wordt, waardoor je veilig kunt surfen op het internet, zonder dat je op iedere website je IP-adres achterlaat.

Een webcam cover om je webcam af te sluiten

Wanneer je niet veel gebruik maakt van je laptop, is dit wellicht een handige tip voor jou. Ook voor mensen die hier wel gebruik van maken, kan dit zeer handig zijn. Internetcriminelen hebben namelijk de mogelijkheid om in te breken in je laptop, om vervolgens je camera onopgemerkt aan te zetten. Door deze truc zullen deze internetcriminelen jouw altijd kunnen bespieden, zonder dat je dit in eerste instantie door hebt.

Om dit te voorkomen, zijn er zogeheten webcam covers. Een webcam cover is een speciaal schuifje die je over de webcam plaatst. Bij het gebruik van de webcam kun je het schuifje openzetten, om deze de rest van de tijd dicht te schuiven. hierdoor voorkom je dat internetcriminelen jouw niet kunnen zien wanneer ze bijvoorbeeld al eens binnengedrongen zijn tot je webcam.

Bovendien kun je je eigen webcam cover bedrukken naar jouw wensen. Zo kun je jouw eigen logo, een kleine afbeelding of een ander soort symbool laten bedrukken op een webcam cover. Hierdoor beschik je over een webcam cover die veilig, modern en geheel gepersonaliseerd is!

Ander nieuws

Recente berichten