Waar let je op bij de aanschaf van een ergonomische bureaustoel?

Bureaustoelen moeten er niet alleen heel mooi uitzien en comfortabel zitten, maar ook nog eens ergonomisch zijn. En dat blijkt nog steeds een fikse uitdaging te zijn. Bureaustoelen zijn namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar, maar lang niet elke stoel is even ergonomisch. Hierdoor zitten er genoeg mensen – met name in thuiskantoors – urenlang op een niet-ergonomische stoel. Met alle gevolgen van dien. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe bureaustoel? Houd er dan echt rekening mee dat deze je lichaam niet in een onnatuurlijke positie dwingt. De ruggengraat moet in zijn natuurlijke positie kunnen blijven en je moet ook gestimuleerd worden om regelmatig van houding te veranderen. Op die manier zal uren achtereen zittend werk doen, minder lichamelijke ongemakken geven. Dat is duidelijk. Maar hoe vind je dan de perfecte stoel? Waar let je op bij de aanschaf van een ergonomische bureaustoel? 

Doe research 

Allereerst is het belangrijk om te onderzoeken welke bureaustoelen beschikbaar zijn. Denk hierbij met name aan kwalitatieve merken. Wil je bijvoorbeeld een Gispen bureaustoel kopen? Dan weet je zeker dat je voor een ergonomische stoel kiest. Het merk is betrouwbaar en staat voor ergonomie. Maar ook dan ben je er nog niet. Want voor welke stoel uit de collectie kies je dan? 

Daarom is het slim om onderzoek te doen. Het wijde web is je grootste vriend. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een beslissing te nemen. Zo ontdek je meer over de voor- en nadelen van de Gispen Zinn Smart bureaustoelen en andere collecties en ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken. 

Materiaalgebruik 

Bureaustoelen worden in alle soorten en maten gemaakt. Daardoor heb je ook enorm veel keus uit verschillende soorten materialen. Welk materiaal de beste keuze is, hangt van jouw persoonlijke voorkeur af. De ideale stoel heeft een ademende stof, zodat je ook in de zomer hier zonder zorgen op kunt zitten. Daarnaast is het prettig als de stoel afneembaar is. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je met eten of drinken knoeit. 

Kies in elk geval altijd voor kwaliteitsmaterialen. De stoel zal dagelijks langdurig worden gebruikt en dan is het wel zo prettig als het ook over een lange levensduur beschikt. Maak van goedkoop geen duurkoop, want anders blijf je straks nieuwe stoelen kopen. Investeer liever in één kwalitatieve stoel waar je heel lang mee doet. Dat is beter voor het milieu en op de lange termijn ook voor de portemonnee. 

Let op de wielen 

Houd rekening met de vloer op kantoor. Het maakt nogal uit of je op laminaat of op vloerbedekking rijdt. De wieltjes moeten hier wel tegen bestand zijn. Zo voorkom je dat je extra veel moeite moet doen om de stoel door de kamer te rollen en hierdoor je lichaam weer veel meer belast dan nodig is. 

Ander nieuws

Recente berichten