Wonen moet een feestje zijn!

Wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht wil je dit natuurlijk tip top inrichten. Op internet zijn diverse woontips te vinden zodat je jouw interieur en exterieur naar hartenlust stijlvol kunt creëren (of juist minder uitgebreid, want minimalistisch wonen is tegenwoordig erg hip!) Wonen moet een feestje zijn en als je na een lange dag hard werken thuis komt moet dat comfortabel en fijn voelen. Op woongebied is tegenwoordig zo veel mogelijk, wekelijks zijn woonprogramma's op tv te zien met de laatste snufjes. Wat jouw wensen ook zijn het is tegenwoordig allemaal te realiseren. Vroeger waren al deze dingen niet op de markt. Denk aan elektrische haarden met sfeervol (kunst)vuur, allerlei designmeubelen, diffusers die een heerlijke etherische olie door je woning verspreiden voor een fijne ambiance, allerlei meubelen van bamboe. Je kunt het exact afstemmen naar jouw wensen.

Van retro tot industrieel

Je kunt kiezen uit diverse woonstijlen, en van veel woonstijlen weet je misschien niet eens het bestaan. Indien je het niet goed weet (want een woning inrichten is een vak apart) kijk dan eens op pinterest of ga naar een woonwinkel en vraag gerust om advies. Het hangt ook een beetje af van je persoonlijkheid en wat je mooi vindt. Als je terug wilt naar de jaren '50 kun je kiezen voor een retro woonstijl. Dit is weer helemaal hip! Kenmerken zijn opvallende patronen met daarin geel, oranje en bruintinten, en meubels in organische vormen. Een eikenhouten vloer met een visgraatmotief kan daarbij niet ontbreken. Je kunt voor de ramen wat cactussen en vetplanten neerzetten om deze stijl compleet te maken, en een gaaf servies met een uitgesproken print uitzoeken om het af te maken.

Industrieel wonen

Natuurlijk is deze blog te kort om alle woonstijlen te bespreken. Maar hier nog wat leuke weetjes over industrieel wonen. Industrieel wonen is tegenwoordig namelijk ook helemaal in. De stijl is afgeleid van New Yorkse woningen die uit één ruimte bestaan (lofts). Men ging woonruimtes creëren in oude fabrieks- en pakhuispanden. Mensen bleken dat erg hip te vinden, en zodoende is deze stijl ontstaan. Er wordt veel ijzer en staal gebruikt voor de meubels. Ook zwarte stalen lampen kun je bij deze stijl gebruiken. Het is belangrijk dat je er wat zachte tinten tegenover zet om toch een gezellige sfeer te behouden. Je ziet vaak een bakstenen muur gecombineerd met bijvoorbeeld mosgroene, leren stoelen of kussens in mooie pastelkleuren. Welke woonstijl je ook kiest, het is belangrijk dat jij je er thuis bij voelt!

 

Ander nieuws

Recente berichten